Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li se odazvati?

Vatikan potvrdio poziv, ne i Papin posjet BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi potvrdio je u srijedu da je Papa primio poziv da posjeti Sarajevo u povodu obilježavanja stote godišnjice Prvog svjetskog rata, ali nije rekao hoće li se Franjo odazvati.

"Imamo poziv. Ništa više", rekao je Lombardi, odgovarajući na zamolbu da komentira pisanje bosanskohercegovačkih medija da će papa Franjo 21. lipnja posjetiti Bosnu i Hercegovinu u povodu obljetnice početka Velikog rata. Dodao je da apsolutno ne može komentirati planira li se to putovanje.

Pročitajte i ovo Christian Schmidt Odluka europskog predstavnika HDZ BiH: "Schimdtovo nametanje izmjena izbornog zakona ugožava europski put zemlje" Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj autijenciji

Federalna televizija (FTV) javila je u utorak, pozivajući se na više izvora, da će Papa 21. lipnja posjetiti Sarajevo i odatle povodom stote godišnjice Prvog svjetskog rata poslati poruku mira.

BiH pozvala papu Franju u posjet: Čekaju odgovor iz Vatikana

Jedino dosad potvrđeno putovanje pape Franje u ovoj godini jest trodnevni posjet Svetoj Zemlji (Amanu, Jeruzalemu i Betlehemu) od 24. do 26. svibnja.

Lombardi je na tiskovnoj konferenciji rekao da se razmatra Franjin posjet Južnoj Koreji u kolovozu povodom azijskih svjetskih dana mladih u Daejeonu.

Vatikanski je glasnogovornik dodao da Papa ima pozive da posjeti Filipine, drugu najbrojniju katoličku zemlju svijeta nakon Brazila, i Šri Lanku. Ta se putovanja također razmatraju, kazao je Lombardi, ali ne za ovu godinu. "Do toga bi moglo doći 2015., ne prije", rekao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene