Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dekret iz Vatikana

Ništa od blagoslova gej brakova: "Bog ne može blagosloviti grijeh. Istospolni brakovi nisu dio božjeg plana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Vatikana je danas poručeno kako Katolička Crkva ne može blagosloviti istospolni brak jer "Bog ne može blagosloviti grijeh".

Vatikanska Kongregacija za nauk vjere danas se službeno oglasila o pitanju blagoslovu istospolnog braka. Dekret je tako uveo razliku između blagoslova homoseksualaca i homoseksualnog braka. 

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

Vatikan smatra kako se homoseksualce mora tretirati s poštovanjem, no nauk Crkve ističe kako je brak muškarca i žene dio božjeg plana čiji je cilj stvoriti novi nauk, javlja AP.

"Budući da istospolni brakovi nisu dio tog plana, ne mogu biti blagoslovljeni. Bog ne može i ne smije blagosloviti grijeh. On blagoslivlja grešnog čovjeka kako bi prepoznao da je on dio njegova plana i dopustio mu da ga promijeni", navodi se u dokumentu. 

Papa Franjo podržao je pravnu zaštitu homoseksualnih brakova, no ona je dio civilne, a ne crkvene sfere. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene