Vatikan, ilustracija
Vatikan, ilustracija Foto: Afp

Državno odvjetništvo Svete Stolice dobilo je potporu Švicarske u istrazi financijskog skandala povezanog s nekretninama koje je Vatikan kupio u Londonu.


"Savezni ured za pravosuđe primio je zahtjev za pravnom pomoći u ovom pitanju", rekao je njegov glasnogovornik Raphael Frei za nedjeljno izdanje lista Neue Zuercher Zeitung (NZZ).

Vezani članci Papa Franjo Vatikan se oglasio o Papinim izjavama o istospolnim brakovima: Sporni dio izvučen iz konteksta, autor filma nedostupan za komentar Papa Franjo Papa kaže da homoseksualce treba zaštititi zakonom o izvanbračnoj zajednici

"Diplomatskom notom od 30. travnja 2020. savezni ured je Vatikanu poslao prvi dio traženih dokumenata". Frei nije objavio pojedinosti o zahtjevu, piše NZZ.

Pravosudne službe Svete Stolice istražuju nepravilnosti koje se odnose na slučaj kad je Državno tajništvo Vatikana kupilo zgradu u londonskoj četvrti Chelsea.

Sumnja se da vatikanski financijski regulator tada nije postupio ispravno. Po pisanju medija, navodno su zloupotrijebljena sredstva iz Petrovog novčića, donacija koja idu izravno Svetoj Stolici.

Prenose i da su se odgovorne osobe udružile s partnerom iz sjene, nastojeći 'posegnuti' i u Vatikansku banku.