Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uočene nepravilnosti

Vatikan dobio pomoć Švicarske u istrazi financijskog skandala povezanog s nekretninama, navodno su zloupotrijebljene donacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo Svete Stolice dobilo je potporu Švicarske u istrazi financijskog skandala povezanog s nekretninama koje je Vatikan kupio u Londonu.

"Savezni ured za pravosuđe primio je zahtjev za pravnom pomoći u ovom pitanju", rekao je njegov glasnogovornik Raphael Frei za nedjeljno izdanje lista Neue Zuercher Zeitung (NZZ).

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

"Diplomatskom notom od 30. travnja 2020. savezni ured je Vatikanu poslao prvi dio traženih dokumenata". Frei nije objavio pojedinosti o zahtjevu, piše NZZ.

Pravosudne službe Svete Stolice istražuju nepravilnosti koje se odnose na slučaj kad je Državno tajništvo Vatikana kupilo zgradu u londonskoj četvrti Chelsea.

Sumnja se da vatikanski financijski regulator tada nije postupio ispravno. Po pisanju medija, navodno su zloupotrijebljena sredstva iz Petrovog novčića, donacija koja idu izravno Svetoj Stolici.

Prenose i da su se odgovorne osobe udružile s partnerom iz sjene, nastojeći 'posegnuti' i u Vatikansku banku.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene