Vatikan, ilustracija
Vatikan, ilustracija Foto: Afp

Državno odvjetništvo Svete Stolice dobilo je potporu Švicarske u istrazi financijskog skandala povezanog s nekretninama koje je Vatikan kupio u Londonu.


"Savezni ured za pravosuđe primio je zahtjev za pravnom pomoći u ovom pitanju", rekao je njegov glasnogovornik Raphael Frei za nedjeljno izdanje lista Neue Zuercher Zeitung (NZZ).

Vezani članci Papa održao misu na Trgu svetog Petra - 4 Papa Franjo otkazao službene audijencije: "Ne osjeća se dobro, u stanju je blage nelagode" Andrej Plenković i papa Franjo - 1 Plenković s Papom razgovarao o kanonizaciji hrvatskog kardinala: ''Naša su očekivanja poznata, ništa se ne mijenja''

"Diplomatskom notom od 30. travnja 2020. savezni ured je Vatikanu poslao prvi dio traženih dokumenata". Frei nije objavio pojedinosti o zahtjevu, piše NZZ.

Pravosudne službe Svete Stolice istražuju nepravilnosti koje se odnose na slučaj kad je Državno tajništvo Vatikana kupilo zgradu u londonskoj četvrti Chelsea.

Sumnja se da vatikanski financijski regulator tada nije postupio ispravno. Po pisanju medija, navodno su zloupotrijebljena sredstva iz Petrovog novčića, donacija koja idu izravno Svetoj Stolici.

Prenose i da su se odgovorne osobe udružile s partnerom iz sjene, nastojeći 'posegnuti' i u Vatikansku banku.