Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I crkva se umiješala

Vatikan: Berlusconijev skandal nosi sjeme 'antropološke katastrofe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski biskupi uključili su se u raspravu o skandalima premijera Silvija Berlusconija upozorivši ga da političari koji se nemoralno ponašaju štete ugledu države i njenoj budućnosti.

Kardinal Angelo Bagnasco rekao je da politički glib nosi i sjeme 'antropološke katastrofe' u kojoj mladi vide lak novac, moralno kompromitiranje i samoprodaju kao put prema uspjehu umjesto rada i postupanja po pravilima.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

>> Berlusconi i nakon izbijanja skandala platio eskort djevojku!

Bagnasco, predsjednik talijanske biskupske konferencije, u svom je govoru govorio o 'zabrinjavajućim oblacima nad Italijom', 'zamkama licemjerja' i 'moralnoj slabosti' koji se šire zemljom. 'Tko god prihvati javni položaj mora razumijeti trezvenost, osobnu stegu, osjećaj mjere i čast koji s njime dolaze', rekao je.

S obzirom da je crkva najavila da će se Bagnascov govor odnositi na takozvanu 'aferu Ruby' nema dvojbe o kome je govorio iako kardinal nije imenom spomenuo premijera. Silvio Berlusconi upleten je u novu seksualnu aferu, Rubygate, u kojoj ga tužiteljstvo Milana sumnjiči da je bio klijent maloljetne prostitutke Ruby podrijetlom iz Maroka te za zloporabu položaja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene