Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Varufakis očarao Nijemce

'Mogu ga zamisliti kao glumca u filmu 'Umri muški 6''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki ministar financija Janis Varufakis nije uspio njemačkog kolegu Wolfganga Schaeublea uvjeriti u nužnost restrukturiranja grčkoga duga, ali je zato svojom muževnom pojavom šarmirao njemačke medije.

Voditeljica s njemačke javne televizije Marietta Slomka ocijenila je da je Varufakis "nedvojbeno muškarac s karizmom" i "osoba koju lako može zamisliti kao glumca u filmu 'Umri muški 6".

Pročitajte i ovo Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja" Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku

Njezin kolega Oliver Welke narugao se Slomki jer je 'pala' na Varufakisa, ali je i on morao priznati da je ministar "nevjerojatno privlačan muškarac".

Časopis Stern objavio je čanak o Varufakisovoj "klasičnoj muževnosti". "Što čini Janisa Varufakisa seksualnom ikonom", naslov je pod kojim je konzervativni dnevnik Die Welt objavio priču o tom ćelavom muškarcu cool ponašanja koji se vozi motociklom Yamaha.

"Iako grčki dug izaziva puno stresa, novi ministar financija sve je samo ne dosadan", piše Die Welt blizak konzervativcima kancelarke Angele Merkel te dodaje "Zvijezda je rođena".

Stern je otišao i korak dalje napisavši da je pojava ministra financija podsjetila Nijemce na grčke junake ovjekovječene u mramoru. Takvo mišljenje ne dijele drugi mediji u Europi koji su ocijenili da je Varufakis ipak nešto bliže izbacivaču iz noćnog kluba.

"On je jedan od najuglednijih ekonomista svijeta, no muškarac koji se izgledom izdvaja iz skupine sivih odijela", piše Stern. "On je netko koga morate uočiti", napisao je tjednik Focus, a njemački modni časopis Stylebook tekst je naslovio "siromašan, ali seksi". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene