Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bojan Repanšek gotovo je pola godine obilazio općine u istočnoj Hercegovini predstavljajući se kao bogati poduzetnik iz Slovenije koji planira uložiti veliki novac u taj kraj. Najviše je vremena proveo u Bileći.


Predstavnici vlasti u svakom bi ga mjestu dočekali raširenih ruku, a Repanšek je pričao kako planira uložiti u tvrtku 'Kovnica', koja je do rata bila veoma uspješna. Za 'poduzetnika' je Vlada republike Srpske organizirala i poseban prijem na kojem je on obećao ulaganje od milijun eura u bilećku trtku. Imao je uglađene osobine, a hvalio se i brojnim poznanstvima s uspješnim poslovnim ljudima s područja bivše Jugoslavije.

Vezani članci Mario Banožić Vojska u šoping s manje novca nego lani, borbeni avioni visoko na listi želja - ministar uvjerava: "Najveći vojni posao bit će zaključen do kraja godine" Diana Percač, predstavnica HUP-ove koordinacije veledrogerija Problemi s lijekovima: "Dugovi rastu enormnom brzinom. Ovakvim tempom brzo ćemo se naći u ozbiljnom problemu"

No ispostavilo se da je riječ o varalici, koji je nestao nakon što je prevario brojne mještane za oko 280 tisuća kuna. 

Navodno je Repanšek, za kojeg policija sumnja da mu je to uopće pravo ime, prevario i brojne poljoprivrednike iz Popovog polja. Njima je ispričao kako njegov prijatelj, bogati Njemac, želi uložiti novac u proizvodnju ekstrakta od ljekovitog bilja, a za to im je obećao i sjeme koje nikada nisu dobili. 

Posuđivao je novac od privrednika pod izlikom da mu je potreban za kupovinu nekih strojeva. Jedan privrednik iz Trebinja posudio mu je čak 120 tisuća kuna. 

Spavao je po motelima i jeo u restoranima, a sve na otvoreni račun, pa je i na tim mjestima ostavio dug od oko 40 tisuća kuna.