Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izravno izloženi suncu

VAL VRUĆINE usmrtio više od 430 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Val vrućine hara već nekoliko dana, a vlasti strahuju od još većeg broja poginulih.

Više od 430 osoba poginulo je u dvije države na jugu Indije nakon nekoliko dana vala vrućine tijekom kojeg se temperatura približila 50 stupnjeva Celzija, objavile su vlasti.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Slika nije dostupna Temperature blizu 50 BROJ UMRLIH IZ DANA U DAN SVE VEĆI Do sada umrlo oko 750 ljudi

Moglo bi biti i više poginulih, upozorile su vlasti, jer podaci iz države Telangane još nisu pristigli dok termometar ne pokazuje pad temperature.

Vrućina hara već nekoliko dana u Indiji, uključujući glavni grad New Delhi gdje se temperatura bliži 45 stupnjeva te izaziva prekid struje, ali najviše su pogođene susjedne države Telangana i Andhra Pradesh.

U Andhra Pradeshu vlasti zahtijevaju od stanovništva da ne radi dugo na suncu, nakon što je 246 osoba umrlo od vrućine prošlog tjedna.

VIDEO Termometar pokazuje više od 50 stupnjeva!

"Većina žrtava bila je izložena izravno suncu, imala je više od 50 godina i dolazila je iz radničke klase", kazao je Tulsi Rani, visoki dužnosnik za upravljanje prirodnim katastrofama u državi Andhra Pradesh.

U Telangani poginulo je 188 osoba, većina polovicom prošlog tjedna, ali podaci, koji još moraju biti potvrđeni, nastavljaju rasti, kazao je D. Vani, dužnosnik jedinice za upravljanje katastrofama te države.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene