Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za vrijeme proslave

Završena panika u središnjici YouTubea: Ubijena naoružana napadačica, nekoliko osoba ozlijeđeno

Pucnjava u YouTubeu (Printscreen Twitter)
Pucnjava u YouTubeu (Printscreen Twitter)
Aktualno Galerija Pucnjava u YouTubeu (Printscreen Twitter) Pucnjava u YouTubeu (Printscreen Twitter) +0 Pucnjava u središnjici YouTubea (Screenshot: Google Maps) Galerija 1/2 >>
Zgrada u kojoj se nalazi središnjica YouTubea u kalifornijskom gradu San Brunu našla se u utorak poslijepodne pod blokadom zbog izvješća o pucnjavi. Napadačica je ubrzo prema neslužbenim informacijama ubijena.

Četiri su osobe ozlijeđene u pucnjavi koja se u utorak poslijepodne po lokalnom vremenu dogodila u središnjici YouTubea u kalifornijskom gradu San Bruno. Policija vjeruje da je žena koja je pronađena mrtva na mjestu događaja napadačica koja je na kraju presudila sebi.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

''Ukupno je četvero ozlijeđenih, a istražuje se je li jedna od žrtava sama sebi nanijela ozlijede vatrenim oružjem'', rekao je glasnogovornik policije.

Prema prvim i za sada neslužbenim informacijama, napadačica je otvorila paljbu na zaposlenike. Glasnogovornik bolnice u San Francisco rekao je da su u bolnicu počeli stizati ozlijeđeni, ali nije precizirao koliko, javlja CBS News.

Još jedna lokalna bolnica javila je da očekuju četiri do pet pacijenta ozlijeđenih u pucnjavi. Jedan od svjedoka rekao je da je vidio tri žrtve. Pucnjava je, kaže svjedok CBS Newsa, počela tijekom proslave u YouTubeu.

Ron Hosko, bivši zamjenik direktora FBI-a i sigurnosni analitičar, kaže da je vrlo neobično da je masovni napadač žena.

Sigurnosni stručnjak Paul Viollis rekao je da je od dvojice kolega koji rade u sigurnosnim sustavima saznao da imaju nepotvrđenu informaciju da se radi o napadačici, bjelkinji. Na mjesto događaja pozvan je i mrtvozornik. Viollis je kazao da ako se i službeno potvrdi da se radi o bijeloj napadačici, to ukazuje da bi se moglo raditi o obiteljskom nasilju.

Prema pisanju lokalnih medija, iz zgrade su ubrzo počeli istrčavati zaposlenici, a na mjesto događaja stigle su jake policijske snage.

Motivi ni ostale okolnosti napada za sada nisu poznati. Na terenu su specijalne snage SWAT-a i FBI-a. Reporteri na terenu svjedoče o desecima policijskih vozila, vatrogascima, vozilima hitne službe.

Vadim Lavrusik, direktor u YouTubeu objavio je na Twitteru da je u zgradi YouTubea napadač. Pola sata poslije toga javio se s objavom da je sretno uspio izaći iz zgrade.

 

Pucnjava u YouTubeu (Printscreen Twitter) Pucnjava u središnjici YouTubea (Screenshot: Google Maps)

O pucnjavi se oglasio i Google, u čijem je vlasništvu YouTube. ''Koordiniramo situaciju u vezi s YouTubeom s vlastima i dat ćemo službene inforamcije čim budemo mogli'', napisali su u tvitu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene