Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeno pet osoba

Užice: Tragediju uzrokovalo krivo baratanje barutom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzrok eksplozije u tvornici streljiva Prvi partizan u Užicu je ljudski faktor, zbog čega je uhićeno pet osoba zaposlenih u toj tvrtki, a uzrok smrti sedmero djelatnika je gušenje otrovnim plinovima, javili su u subotu beogradski elektronički mediji.

Kako se navodi, srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić kazao je da je temeljem rezultata istrage uhićeno pet osoba koje se osnovano sumnjiče da su izvršile teško djelo protiv opće sigurnosti vezano uz kazneno djelo izazivanja opće opasnosti. Uhićeni su, po riječima Dačića, osumnjičeni da se nisu pridržavali mjera zaštite na radu te da 'nisu poštivali uputstva o manipulaciji barutom' što je, kako je rekao, dovelo do smrti djelatnika i uništenja imovine.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Slika nije dostupna Nakon tragedije Užice: Srbija proglašava dan žalosti

>> U Srbiji eksplodirala tvornica streljiva, sedmero mrtvih

>> Užice: Srbija proglašava dan žalosti

U Srbiji je u subotu dan žalosti, koji je vlada proglasila u povodu tragične pogibije sedmero djelatnika. Gradsko vijeće Užica proglasilo je u tom gradu trodnevnu žalost u povodu tragedije u kojoj je, u četiri eksplozije u pogonu za barutno punjenje, u četvrtak navečer poginulo šest žena i jedan muškarac, a lakše ozlijeđeno 14 djelatnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene