Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon tragedije

Užice: Srbija proglašava dan žalosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska je vlada proglasila subotu 5. rujna danom žalosti u zemlji zbog tragične pogibije sedmero djelatnika tvornice streljiva Prvi partizan u Užicu, objavljeno je u petak.

Gradsko vijeće Užica proglasilo je u tom gradu trodnevnu žalost u povodu tragedije u kojoj je, u četiri vezane eksplozije u pogonu za barutno punjenje, u četvrtak navečer poginulo šest žena i jedan muškarac, a lakše ozlijeđeno 14 djelatnika. Načelnik sektora za izvanredne situacija srbijanskog ministarstva unutarnjih poslova Predrag Marić rekao je da je u petak tijekom prijepodneva pokrenuta istraga o uzrocima nesreće te da se prvi rezultati istrage mogu očekivati već tijekom dana.

Pročitajte i ovo Požar u istanbulskom noćnom klubu U centru Istanbula VIDEO Užas u noćnom klubu: U strašnom požaru poginulo 29 ljudi, pet osoba privedeno Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

>> U Srbiji eksplodirala tvornica streljiva, sedmero mrtvih

Navodeći kako ta tvornica spada među sigurnije u Srbiji, Marić je istaknuo da će se istragom utvrditi jesu li se poštivale mjere zaštite i sigurnosti. Istražna sutkinja u Užicu Slavica Ilić kazala je da je u tijek očevid u tvornici i da se očekuje da će u njemu sudjelovati vojno povjerenstvo. Po riječima ministra unutarnjih poslova Ivice Dačića, koji tijekom noći obišao mjesto tragedije, vatrogasne postrojbe i snage za zaštitu i spašavanje spriječile su još veću tragediju jer su onemogućile širenje vatre na lakirnicu i spremište gotovih proizvoda, čime bi se povećao broj žrtava jer je u tvornici bilo oko stotinu djelatnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene