Dvoje ljudi je ozlijeđeno, jedna osoba teško, u ranojutarnjem požaru blizu vrha Trumpova tornja u središtu Manhattana, priopćila je u ponedjeljak newyorška vatrogasna služba.

Galerija


Požar na zadnjem katu Trumpova tornja vatrogasci su stavili pod kontrolu oko sat vremena nakon što je izbio. Mada su lokalni mediji prvotno izvijestili kako nije bilo ozlijeđenih, jedna je osoba pretrpjela teške, možda i po život opasne ozljede, a druga lakše, rekli su u vatrogasnoj službi.

Vezani članci Požar u bolnici u gradu Piatri Neamtu Strava u Rumunjskoj: U požaru bolnice poginulo 10 pacijenata na respiratorima Najviša stambrena zgrada na svijetu (Foto: Dnevnik.hr) Nezamisliv luksuz: Predstavljena najviša stambena zgrada na svijetu, koštala je tri milijarde dolara

Na objavljenim snimkama vide se vatrogasci na krovu nebodera. Glasnogovornik njujorške policije rekao je da su dojavu o požaru na krovu 68-katnog nebodera dobili oko 7:30 sati. Dodao je i da nije bilo evakuacije. 

 

 

Donald Trump, koji živi u penthausu tornja, prema njegovu javnom rasporedu, u ponedjeljak ujutro bio je u Washingtonu.

Trumpov sin Eric objavio je kako se radi o manjem požaru električnih instalacija na sustavu za hlađenje koji se nalazi na krovu nebodera. Pohvalio je i brzu reakciju njujorških vatrogasaca nazvavši ih "istinskim herojima" koji zaslužuju najveće izraze zahvalnosti i nagradu.