Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meksička vojska i policija na nogama

Proglašena uzbuna: Ukradena radioaktivna supstanca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pet meksičkih država podignuta je uzbuna nakon krađe iridija-192, radioaktivne supstance za industrijsku uporabu, objavilo je u srijedu ministarstvo unutarnjih poslova.

Uzbuna je proglašena "zbog krađe radioaktivnog izvora", do koje je došlo u Cardenasu, u državi Tabasco, na jugoistoku Meksika, priopćilo je ministarstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja

Lokalna tvrtka Garantia Radiografica e Ingeniera izvijestila je Nacionalno povjerenstvo za nuklearnu sigurnost da je radioaktivna supstanca "ukradena iz kamioneta" u noći s ponedjeljka na utorak.

Pokolj u Meksiku: Najmanje 15 policajaca ubijeno iz zasjede

Uzbunu su proglasile jedinice za civilnu zaštitu država Tabasco, Campeche, Chiapas, Oaxaca i Veracruz, piše u priopćenju. Kopnena vojska, mornarica i savezna policija također su podigle uzbunu, dodaje ministarstvo.

Ukradena supstanca koristi se u industrijskoj radiografiji, a "ako se izvadi iz kontejnera vrlo je opasna za ljude", ističe se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene