Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušava ući u Jovankinu kuću

Uvjeren da mu je Tito otac, a Jovanka majka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonc Pero D. (45) utuvio su je u glavu kako mu je Jovanka majka, a Tito otac i već dvije godine, s vremena na vrijeme, pokušava ući u kuću u Beogradu u kojoj živi Titova udovica, ali ga na vrijeme zamijeti osiguranje.

'Dobar dan. Ja sam Pero, ja sam sin Brozovih. Došao sam vidjeti svoju mamu Jovanku, želim je izljubiti, donio sam joj i darove, pustite me do moje mamice', ovim riječima je Pero D., inače psihijatrijskih bolesnik, 29. srpnja pokušao proći kraj pripadnika jedinice za zaštitu osoba i objekata i po treći put upasti kod Titove udovice, piše Alo!

Pročitajte i ovo Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu Ilustracija silovao i suprugu Godinama silovao vlastitu kćer, napravio joj i dijete: Žalio se na strogu presudu, sud donio odluku

Dodaje kako su ljudi iz osiguranja pokušavali odvratiti Peru D. uvjeravajući ga kako Jovanka nema sina. Kako nije slušao zaštitare već je nasilno pokušao ući u dvorište kuće, pozvana je policija koja ga je, jer su znali o kome se radi, smjestila u psihijatrijsku bolnicu.

Preko makedonskog veleposlanstva pozvan je Perin stvarni otac koji ga je u četvrtak odveo kući. Budući mu je to već treći pokušaj nasilnog ulaska u kuću 'mame Jovanke', zabranjen mu je ulazak u Srbiju najmanje dvije godine.

'Zar opet, on baš ne odustaje'

Od policajaca koji su osiguravali kuću doznaje kako je u tim trenucima Jovanka Broz bila u vrtu i čula je da se nešto događa, a kada su joj rekli od čemu se radi, nije se pretjerano iznenadila i samo je uzdahnula 'Zar opet, on baš ne odustaje'.

Nesuđeni sin Brozovih u rujnu 2009. godine preskočio je tri metra visoku ogradu vile u kojoj živi Jovanka Broz, ali su susjedi primijetili i pozvali policiju i tada je deportiran na godinu dana, a veljači ove godine uhićen je ispred ulaznih dvorišnih vrata Jovankine vile, a na saslušanju je policiji rekao kako 'napokon želi upoznati svoju majku'.

'Stalno je ponavljao 'Moja mama je Jovanka, a moj tata je Tito!' - kaže izvor tabloida Alo! dodajući kako je Pero D. rekao da je više puta pokušavao stupiti u kontakt s Jovankom, zvao je telefonom, pisao joj pisma..Alo! doznaje kako je Jovanka Broz tek prije dvije godine dobila osobne dokumente i putovnicu, 'a mirovinu supruga nije mogla primati jer Tito nije uplaćivao poreze i doprinose' već joj je određena mjesečna naknada u visini primanja predsjednika Skupštine Srbije, a to je 120.000 dinara ili nešto više od 1200 eura što je četiri prosječne plaće u Srbiji. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene