Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brza odluka

HITNO uvedene OŠTRE sankcije Ukrajini!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski ministri vanjskih poslova dogovorili su se oko uvođenja sankcija, uključujući zabranu izdavanja viza i zamrzavanje imovine odgovornima za nasilje u Ukrajini, izjavila je u četvrtak talijanska ministrica vanjskih poslova Emma Bonino.

Govoreći nakon hitnog sastanka u Bruxellesu, Bonino je rekla da je taj stav usuglašen s francuskim, njemačkim i poljskim ministrom vanjskih poslova koji u Kijevu pregovaraju s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Padaju međusobne optužbe Sve dublji jaz između Zapada i Rusije oko Ukrajine Slika nije dostupna Kronologija događaja u Ukrajini Sve je počelo 21. studenog!

"Odlučili smo vrlo brzo, u idućim satima, krenuti sa zabranom izdavanja viza i zamrzavanjem imovine onima koji su odgovorni za nasilje", rekla je Bonino novinarima.

Najkrvaviji dan na ulicama Kijeva: Raste broj mrtvih, prosvjednici zarobili 67 policajaca!

Sastanak ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča s ministrima vanjskih poslova Poljske, Njemačke i Francuske završio je u četvrtak poslijepodne u Kijevu, a ministri su sa sastanka izašli "mračnih lica" i otkazali su planirani susret s novinarima, javljaju ukrajinski mediji.

Poljski, njemački i francuski šefovi diplomacija Radoslaw Sikorski, Frank-Walter Steinmeier i Laurent Fabius u razgovorima s Janukovičem trebali su osigurati mirno rješenje krize u Ukrajini uoči izvanrednog sastanka ministara vanjskih poslova EU-a.

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton dvaput je razgovarala s ministrima tijekom sastanka s Janukovičem, a Janukovič je nakratko bio prekinuo sastanak kako bi nazvao ruskog predsjednika Vladimira Putina, javljaju ukrajinski mediji pozivajući se na poljske novine Gazeta Wyborcza.

Sikorski, Steinmeier i Fabius zasad ostaju u Kijevu ne putuju u Bruxelles, doznaje Reuters iz diplomatskih izvora, ali su u stalnom kontaktu s Ashton. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene