Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ustav EU: 27 zemalja moraju pronaći zajedničko rješenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset sedam zemalja EU morat će svi zajedno pronaći rješenje nacrta Europskog ustava trenutno u krizi, i pronaći novi konsenzus, istaknula je francuska ministrica za europske poslove Catherine Colonna.

"Jedino svi zajedno moći ćemo naći rješenje", istaknula je ministrica u intervjuu u francuskom dnevniku La Croix.

Pročitajte i ovo Ustavni sud Njemačke Primjer Njemačke Ustavni sud odlučio: Ekstremno desna stranka Domovina ostaje bez državne potpore Slika nije dostupna Pristuoni ugovor Pusić uvjerena da će slovenska ratifikacija uskoro biti riješena

Ministrica je upitana o sastanku koji je okupio u petak u Madridu 18 zemalja potpisnica ugovora i o kojem francuske vlasti nisu dale nikakvu izjavu tijekom vikenda.

"Ako se zemlje kojima je zajedničko ratificiranje ustavnog ugovora žele okupiti, zašto ne?", kaže Colonna i dodaje: "Europska obitelj okuplja danas zemlje koje su rekle 'da', zemlje koje su rekle 'ne' i zemlje koje se nisu izjasnile. To je realnost koja se nameće svima, znajući da ugovor mora ratificirati svaka zemlja članica da bi on stupio na snagu. Prioritet dakle mora biti donošenje novog konsenzusa svih 27 zemalja".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene