Najmanje 12 osoba, među kojima je i jedan policajac, poginulo je u pucnjavi koja se dogodila u jednom baru u kalifornijskom gradu Thousand Oaks.

Galerija


Kako javlja CNN, među preminulima je i napadač.  Ozlijeđeno je najmanje 12 osoba. Policija zasad ne povezuje ovaj napad uz terorizam. Istraga je u tijeku.

Vezani članci Aleksej Navaljni SAD uveo sankcije Rusiji zbog trovanja Navaljnog Policija (Foto: Guliver/Thinkstock)) Smrtonosni pohod u SAD-u: Napadač nasumično otvarao vatru na više lokacija, najmanje pet ubijenih

Prema prvim informacijama, muškarac je u ugostiteljskom objektu otvorio vatru iz poluautomatskog oružja oko 23:20 sati po lokalnom vremenu.

Dio posjetitelja ugostiteljskog objekta pobjegao je nakon prvih hitaca do obližnje benzinske postaje i tamo zatražio pomoć.

Policija je priopćila kako bi ozlijeđenih moglo biti na više lokacija jer je napadač pucao i izvan restorana. Čulo se tridesetak hitaca.

Lokalni mediji javljaju da je najmanje jedanaest osoba ozlijeđeno u napadu. Težina njihovih ozljeda trenutačno nije poznata. Zasad nema informacija o mrtvima.

Očevici opisuju napadača kao muškarca u ranim dvadesetim godinama s bradom, bijelca s Bliskog istoka, odjevenog u crnu odjeću. U tijeku napada u baru je bila studentska zabava.

Jedan od svjedoka pucnjave kazao je da je na ulaznim vratima razgovarao s očuhom u trenutku kad je sve počelo. "Čuo sam pucnjeve. Bila su tri ili četiri pucnja kad sam se bacio na tlo. Vidio sam da je policajac pogođen. U njega je pucao muškarac s pištoljem", kazao je.

"Bacio je dimne bombe i nastavio pucati. Ljudi su kroz prozor bacali stolice i pokušavali pobjeći", dodao je očevidac, piše Daily Mail.

"Manijak je došao, bacio dimnu bombu kako bi zbunio ljude i otvorio vatru na plesni podij. Upucao je mnogo mladih ljudi", kazao je.

Do pucnjave je došlo u Borderline Bar&Grillu, u gradu Thousand Oaks, 60-ak kilometara udaljenom od Los Angelesa, piše Sky News

Na terenu su brojni policajci, vatrogasci i ekipe hitne pomoći. Područje oko restorana blokirano je za sav promet, a stanovnici su upozoreni na veliku opasnost.