Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitne službe na terenu

Snimke tragedije u Italiji lede krv u žilama: Eksplozija srušila nekoliko zgrada, poginule najmanje četiri osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje četiri osobe poginule su nakon što je istjecanje metana izazvalo eksploziju u kojoj je urušeno više zgrada na Siciliji, rekle su talijanske hitne službe u nedjelju ujutro.

Prema posljednjim podacima, najmanje četiri osobe poginule su u urušavanju zgrade, a spasioci tragaju za još šest nestalih osoba, među kojima je dvoje djece. Dvije žene do sada su iz ruševina izvučene žive.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Ilustracija Istraga u tijeku Eksplozija u tvornici eksploziva odnijela tri života, isto kao i 2020. godine

Prva žrtva eksplozije i urušavanja je stariji muškarac koji je pronađen nedugo nakon eksplozije. Tijelo žene izvučeno je nekoliko sati nakon toga. Spasioci su tijekom jutra pronašli još dva tijela žena.

Nekoliko osoba za kojima se traga su članovi iste obitelji, a u trenutku eksplozije nalazili su se u zgradi. Među nestalima je dvoje djece. Pod ruševinama je i 30-godišnja socijalna radnica koja je u poodmakloj trudnoći sa suprugom, piše Corriere.

Jutros spašene dvije žene

Ranije jutros je javljeno da je izvučeno tijelo, dvije žene su spašene, a osmero ljudi vodi se kao nestali, rekla je sicilijska civilna zaštita (DRPC Sicilija) u nedjelju nešto prije 5 sati ujutro.

"Veći broj zgrada" urušio se nakon eksplozije u subotu oko 20.30 u Ravanusi, oko 110 kilometara jugoistočno od Palerma, rekao je DRPC. Prema novinskoj agenciji ANSI tri zgrade su se srušile, a još tri su oštećene.

ANSA je citirala vatrogasce da je curenje plina bilo "vrlo značajno" i da je počelo ispod zemlje.

"Eksploziju je možda izazvala aktivacija dizala", rekao je agenciji Giuseppe Merendino iz vatrogasne brigade Agrigento.

"Sljedećih dana dalje ćemo istražiti, no sigurno je da je takva eksplozija izniman događaj", objasnio je.

Prva žena spašena je iz zgrade "vjerojatno pored onih pogođenih nesrećom". Pretrpjela je manje ozljede i odvezena je u bolnicu gdje su joj ustanovljeni "prijelomi", rekla je hitna služba.

"Druga žena, koja je rekla da joj je sestra, izvučena je iz ruševina nekoliko sati kasnije", rekao je Salvo Cocina, zapovjednik DRPC Sicilia.

Novinska agencija ANSA citirala je civilnu zaštitu koja je rekla da su među nestalima dvoje djece i trudnica koja bi trebala roditi u srijedu.

Na mjestu nesreće su civilna zaštita, vatrogasci i potražni psi. 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene