Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže preživjele

Tragedija na baušteli: Urušila se građevinska skela, poginula najmanje tri radnika

Nesreća na gradilištu u Hamburgu - 2
Nesreća na gradilištu u Hamburgu - 2 Foto: Afp
Najmanje tri radnika smrtno su stradala nakon što se u ponedjeljak ujutro urušila građevinska skela na velikom gradilištu u Hamburgu.

Nesreća se dogodila nešto poslije 9 sati.

Skela se počela urušavati i zatrpala je najmanje osam radnika, od kojih su tri podlegla teškim ozljedama. U izvješću vatrogasci su prvo izvijestili o pet mrtvih pa potom o četiri. Jedan građevinski radnik teško je ozlijeđen te je prevezen u bolnicu.

Kako javlja njemački Bild, u tijeku je spašavanje i uklanjanje skele kako bi se došlo do zatrpanih radnika. Na terenu je oko 60 spasilaca, nekoliko kola hitne pomoći, dovedeni su građevinski strojevi, pozvan je i spasilački helikopter. Skela koja se urušila djelomično je bila u oknu građevinskog dizala. 

Nesreća na gradilištu u Hamburgu - 2 Nesreća na gradilištu u Hamburgu - 1 Foto: Afp

Zasad nije poznato koliko je radnika ozlijeđeno. Nakon nesreće cijelo je gradilište evakuirano i radnici su poslani kućama.

Na gradnji velikog kompleksa u Hafencityju, jednom od trenutačno najvećih gradilišta u Hamburgu, angažirano je oko 700 radnika. U kompleksu će se nalaziti trgovački centar, uredi, hoteli i restorani.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene