Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pacijente 'oslobađali patnji'

Urugvaj: Bolničari optuženi za ubojstvo 16 pacijenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica bolničara iz dva bolnička centra u Urugvaju optuženi su za ubojstvo 16 pacijenata te poslani jučer u zatvor, tvrdeći da su djelovali kako bi oslobodili patnji bolesnike, rekao je sudac zadužen za taj predmet.

Bolničarka, kolegica jednog od dvojice osumnjičenih, optužena je za suučesništvo i prikrivanje ubojstva te je također zatvorena, ističe se iz istog izvora.

Dva muškarca od 39 i 46 godina optužena su za 'posebno teško ubojstvo', kazao je novinarima sudac Rolando Vomero koji je istaknuo da je jedan priznao pet ubojstava a drugi jedanaest. Dvojica osumnjičenih kazala su da su djelovala 'jer nisu podnosila gledati patnje ljudi', ali nijedna njihova žrtva nije bila u terminalnoj fazi, rekao je sudac.

U najmanje jednom slučaju eutanazija je izvedena uz pomoć morfija, u drugom uvođenjem zraka u krv, izazivajući smrt u nekoliko minuta, objasnio je sudac. Dva slučaja nisu povezana, rekao je sudac, iako je jedan od osumnjičenih radio u obje ustanove gdje su slučajevi zabilježeni. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene