Najmanje dvanaest osoba je poginulo, a stotine tisuće domova ostalo je bez struje kad se stravični uragan Michael s Floride krenuo seliti prema Georgiji. Ovo su fotografije Mexico Beacha na Floridi.

Galerija


Na Floridi je počelo prikupljanje procjena štete koja je nastala od uragana Michael. Američka Nacionalna agencija za oceane i atmosferu podatke o nastaloj šteti prikuplja uz pomoć satelitskih fotografija i fotografija snimljenih iz zraka s visine između 500 do 1500 metara.

Vezani članci Pronađena droga (Foto: Melbourne Police Department) Kakav ulov! Uragan Dorian na obalu Floride donio najmanje 26 kilograma kokaina Poplave u Freeportu nakon uragana Dorian (Foto: AFP) - 1 Potresna ispovijest muškarca koji je u uraganu ostao bez supruge: ''Samo je nestala, ostao sam bez svega"

Fotografije Agencije pomažu kod utvrđivanja opsega štete prouzročene vjetrom i poplavom ali i za usporedbu priobalnog područja i stanju prije i poslije prolaska uragana Michael.

Fotografije, kako navode iz Agencije, pružaju slikovit prikaz za bolje razumijevanje oštećenja na imovini i okolišu te kod procjene štete na infrastrukturi, piše NOAA.

Uragan odnio 12 života

Mediji javljaju da je broj žrtava porastao na 12, a dužnosnici strahuju da bi taj broj mogao porasti. Spasitelji na terenu tragaju za preživjelima, a pritom koriste tešku mehanizaciju kako bi što prije uklonili ruševine i kaos koji je uragan ostavio za sobom.

Olujni vjetrovi brzine od 250 km/h ostavili su više od 1,4 milijuna kućanstava bez struje. Najmoćniji u povijesti uragana, uragan Michael je do sada ubio 12 ljudi, a strahuje se da bi taj broj mogao rasti. Oluja se u petak rano ujutro preselila s obale Virginije na more.

Snažni vjetrovi i visoki valovi poharali su kuće na obali u Mexico Beachu i porušili sve do temelja. Uništene su cijele četvrti.