Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brana izdržala udar uragana

Uragan Isaac prošao, očekuje se novi - Kirk!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Isaac se nastavio kretati preko američke savezne države Louisiane a nasipi oko New Orleansa, izgrađeni nakon pustošenja Katrine prije sedam godina, izdržali su udar nevremena.

Isaac prate obilne kiše i jak vjetar, iako je uragan blago oslabio i sada vjetrovi pušu brzinom od 120 km na sat prema ranijih 130. Nacionalni centar SAD-a za uragane (NHC) najavio je da se u sljedećih 48 sati očekuje postupno slabljenje uragana.

Uragan Isaac svrstan je u prvu kategoriju na Saffir-Simpsin ljestvici, koji ima 5 stupnjeva.

Američka vojska izrazila je zadovoljstvo sustavom zaštite od poplava izgrađenim nakon Katrine oko New Orleansa, grada čije se središte nalazi ispod morske razine.

'Mi imamo povjerenja da će sustav reagirati kako treba', navedeno je u priopćenju Inženjerijskog korpusa američke vojske, čiji su pripadnici nakon 2005. oko New Orleansa obnovili i izgradili 560 km nasipa i 78 pumpnih stanica, i nadležni su za njihovo održavanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brane vrijedne više milijardi dolara Uragan Isaac poplavio brane u SAD-u Slika nije dostupna Prekinuto i 66 posto proizvodnje plina Isaac prekinuo 93 posto proizvodnje nafte u zaljevu

Nacionalni centar za uragane u međuvremenu je najavio formiranje nove tropske oluje na Atlantiku nazvane Kirk

U drugim su područjima jake kiše koje prate uragan Isaac izazvale poplave, pa je oko 1.000 od 2.000 stanovnika općine Plaquemines, evakuirano. Više od 545.000 domaćinstava u Louisiani je ostalo bez električne energije, prema elektrodistributeru Entergy Louisiana.(HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene