Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uragan Dean oslabio i prešao u treću kategoriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Dean koji je u utorak pogodio obalu Meksika, iz pete, najviše skupine prešao je u treću.

Uragan koji je usmrtio najmanje devetero ljudi dok je išao preko Kariba - dvoje u Martiniku, četvero na Haitiju, dvoje u Dominikanskoj Republici i jednog u Jamajci - nastavlja svoj pohod po poluotoku Yucatanu, području u Meksiku koje je poznato po turizmu, s vjetrovima koji pušu do 205 km/h, prema NHC-u.

Pročitajte i ovo Uragan Otis ostavio je pustoš na pacifičkoj obali Meksika - 11 Čupao sve pred sobom FOTO/VIDEO Tri sata terora: Razorni uragan odnio 27 života, znanstvenica iznijela mračno predviđanje Slika nije dostupna Jačinu vjetra od 216 km/h Uragan Bill prerastao u opasnu oluju četvrte kategorije

Oko 14.00 sati po srednjoeruopskom vremenu središte uragana bilo je 60 km od grada Chetumal, prijestolnice države Quintana Roo, na atlantskoj obali, i 220 km od grada Campeche u Meksičkom zaljevu, dodaje centar.

Uragan bi trebao i dalje slabjeti, ali će još imati snagu uragana kada tijekom popodneva stigne u zaljev Campeche, navodi NHC. Uragan je na Yucatanu prouzročio snažne olujne pljuskove, izjavio je guverner Quintane Roo, Felix Gonzalez.

U utorak ujutro nije bilo dojava o žrtvama. Uragan je na svom putu čupao stabla i električne stupove. Struje nema, ali telefoni rade, rekao je guverner.

Iz Quintane Roo, uragan bi trebao prijeći u susjedni Campeche, a zatim u državu Veracruz i gradove Poza Rica i Tuxpan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene