Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zombi droga'

UPOZORENJE Stiže 'Jagoda meth' - droga koja razara tijelo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na društvenim mrežama u Srbiji se posljednjih nekoliko dana širi upozorenje o tome kako nova vrsta droge na velika vrata stiže u zemlju.

Crystal Meth, sintetička droga, iznimno popularna u zapadnoj Europi, podvrsta metamfetamina, iznimno je opasna po zdravlje. A njezin najnoviji oblik, koji se počeo širiti brzinom munje, naziva se 'Jagoda meth'.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Iako još uvijek nije potvrđeno širenje ove droge, susjedi strahuju upravo zbog činjenice kako je potrebno vrlo malo vremena da nešto što je popularno u Europi pronađe put u njihovu zemlju, piše Telegraf.

SNAŽNE SINTETIČNE DROGE: 'Sol za kupanje', 'sredstva za euforiju'...

'Dragi roditelji molim vas podjelite ovaj status! Pojavila se nova droga koju dileri dijele po školama, doduše najviše u Nemačkoj, ali jako brzo doći će i do nas. Zove se jagoda kvik ili jagoda met. Miriše na jagode, a izgleda kao gumeni žele bombon. Dostupna je i u drugim okusima, poput čokolade. Upozorite svoju djecu da je nikada od nikoga ne uzimaju. Ta droga je kristal met s okusom jagode i može ih ubiti. To je definitivno jedan od najružnijih i najkraćih puteva do smrti', glasi poruka koja se širi društvenim mrežama.

Crystal Meth spada u sintetičke droge i sve je popularnija u zemljama Europe i SAD-a. Broj korisnika i ovisnika povećava se svake godine. Droga se proizvodi u kućnim laboratorijama, a uzima se u obliku pilula, unosi se u organizam ušmrkavanjem ili pak injekcijom.

Stručnjaci pak upozoravaju kako je daleko opasnija od kokaina i heroina jer djeluje pogubno na mozak kao i centralni živčani sustav. Korisnici ove droge vidljivo iz dana u dan 'propadaju', dobivaju plikove po cijelom tijelu, a velik broj na kraju oboli i od HIV-a.

POTRESAN VIDEO - Jezivo narkomansko leglo ispod samog centra grada!

Izaziva osjećaj iscrpljenosti, javlja se depresija, razdražljivost i paranoja, dok su dugoreočne posljedice konzumacije ove droge ekstremna anoreksija, oštećenja mozga, respiratorni problemi i nepravilno kucanje srca koje može rezultirati smrću.

Razdražljivost, pričljivost, loša koordinacija pokreta, neki su od simptoma po kojima se može prepoznati osoba koja uzima ovu drogu.

Najgore osobine ovog narkotika su drastična promjena izgleda nakon samo kratkog vremena, ispadanje zubi, promjena fizičkog izgleda do neprepoznatljivosti zbog čega je ova droga poznata pod nazivom 'zombi droga'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene