Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Upitno članstvo Rusije u globalnim organizacijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska integracija u međunarodne institucije, kao što je Svjetska trgovinska organizacija (WTO), sada je upitna zbog vojne operacije u Gruziji, izjavio je u utorak jedan neimenovani visoki američki dužnosnik.

"Rusija će morati osigurati svoju integraciju u WTO i OECD (Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj), G8 i druge slične institucije", rekao je novinarima američki dužnosnik misleći pritom na planove ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva da se Rusija pridruži važnim globalnim klubovima.
"Iskreno, ovdje je upitan cijeli plan Medvedeva", kazao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković OECD OTVORIO PREGOVORE Hrvatska bi napokon mogla ući u klub bogatih nacija: Odmah se javio Plenković Slika nije dostupna Strogi kriteriji Odlične vijesti za Hrvatsku: Već krajem godine u Ameriku bismo mogli bez viza, provjerite uvjete za izdavanje

SAD bi željele da taj plan uspije, ali "on je upitan jer se Rusija upustila u ponašanje koje kao da je iz nekog drugog vremena", rekao je dužnosnik.

Osim toga, SAD će vjerojatno otkazati mornaričke vježbe s Rusijom kako bi na taj način pokazale svoje neodobravanje ruskih vojnih operacija u Gruziji, rekao je jedan dužnosnik Pentagona.

Vježbe pod nazivom FRUKUS, koje uključuju i plovila iz Britanije i Francuske, trebale bi početi idućeg tjedna u Tihom oceanu kod obale ruskog lučkog grada Vladivostoka.

"Po svojoj prilici, vježbe će biti otkazane", rekao je dužnosnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene