Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Upitna vjerodostojnost istrage o madridskom padu zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerodostojnost povjerenstva koje istražuje pad zrakoplova u kojem je 20. kolovoza poginulo 154 ljudi na madridskom aerodromu, u petak je dovedena u pitanje jer je zbog curenja informacija medijima glavni zastupnik pilota Valentin Villarroel dao ostavku.

Druga dvojica pilota već su prije izašla iz povjerenstva, a ministrica infrastrukture Magdalena Alvarez rekla je da neće prihvatiti Villarroelovu ostavku dok udruga pilota APCC ne predloži zamjenu za njega.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo

Udruga pilota Copac optužila je ministarstvo za odavanje podataka iz preliminarnoga izvještaja povjerenstva, u kojem je stajalo da je krilca na krilu Spanaira MC-82 nisu bila adekvatno raširena i da sustav za uzbunjivanje pri uzlijetanju nije pilote obavijestio o problemu.

Objavljeno je i da je kopilot upravljao zrakoplovom.

U četvrtak je dnevnik El Pais objavio video snimku nesreće koju je snimila aerodromska sigurnosna kamera. Na snimci se vidi kako avion neposredno nakon uzlijetanja klizi s piste, raspada se i izgara.

'Dogodila se nesreća, vidjeli smo vatru i dim', rekao je uznemireni ženski glas u kontrolnome tornju.

Povjerenstvo će svoj izvještaj objaviti idući tjedan, kažu izvori bliski istrazi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene