Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobičan običaj

Zapale vatru na ulici, sjednu na konje, a onda...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada u jednom španjolskom selo crkveno zvono označi 21 sat, na ulice izlazi 30 jahača koji prolaskom kroz vartu tradicionalno obilježavaju blagdan svetog Antuna.

Kamene ulice San Bartolome de los Pinaresa, sela u središnjoj Španjolskoj, u četvrtak navečer bile su ispunjene dimom i topotom konjskih kopita.

Pročitajte i ovo Šestero poginulo kada se kamion zaletio u policijsku barikadu U Španjolskoj Užas na autocesti: Kamion se zaletio u policijsku kontrolnu točku, poginulo šestero ljudi U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil

Dio je to tradicije kojom mještani obilježavaju večer uoči blagdana Svetog Antuna. Stotinama godina više od 30 jahača, koji su poznati pod imenom Los Limarias, jašu što je moguće bliže krijesovima zapaljenim na ulicama.

Neki su sa svojim konjima prošli kroz samu vatru. Prema vjerovanju na ovaj način osigurava se sreća za iduću godinu, a konji se čiste od bolesti.

Parada započene u 21 sat s otkucajima lokalnog crkvenog zvona.

Paradu su osudile grupe za prava životinja za koje tvrde da pate. Lokalni stanovnik Borja Ramirez s njima se ne slaže. 'Kada ih se navikne na to konji su vrlo hrabri', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene