Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I službeno je potvrđeno da će se Kim Han-sol, unuk sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-ila, iduće dvije godine skolovati na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru.


U prvoj izjavi za medije tinejdžer je izrazio zadovoljstvo što će boraviti u gradu na Neretvi.

Federalna televizija je prva u prostorijama internata UWC-a u Mostaru snimila 16-godišnjaka dok je objedovao te je dao kratku izjavu.

Vezani članci Koronavirus u Sarajevu Novi crni rekord unatoč strogim mjerama: Susjedi bilježe najveći broj zaraženih od izbijanja epidemije Slika nije dostupna Unuk pokojnog korejskog diktatora otputovao iz Mostara

'Vrlo sam sretan ovdje i volim Mostar. Ovdje je dobra hrana, a i ljudi su vrlo ljubazni. Sve je dobro!', kazao je Kim Han-sol za FTV koji je izjavu emitirao jučer navečer.

U koledžu su pak poručili da će Kim imati jednake uvjete i tretman kao i sva djeca bez obzira na njegovo podrijetlo. Do sada su mediji samo nagađali da je Kim Han-sol unuk sjevernokorejskog vođe.

FTV doznaje od druge djece koja dolaze iz 30-ak zemalja svijeta i školuju se na ovom koledžu, na kojem se nastava odvija na engleskom jeziku, da je Kim Han-sol vrlo druželjubiv. Prije dolaska u BiH ovaj je mladić živio u Kini gdje je i dobio vizu za ulazak u BiH. On je u BiH stigao u srijedu sletjevši u Sarajevo redovitim zrakoplovom iz Beča.

Han-solov djed Kim Jong-il je jedan od posljednjih komunističkih diktatora u svijetu. Vođa Sjeverne Koreje je postao 1994. godine kada je naslijedio oca Kim Il-sunga. (Hina)