Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremili joj lomaču

Unuk bakino tijelo bacio na smetlište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijelo 79-godišnje starice iz Gornjeg Jelovca kod Prijedora pronađeno je nedaleko od njezine kuće na smetlištu gdje ga je bacio njezin unuk.

Mileva Mudrinić je umrla još u ponedjeljak, a njezin unuk Nenad kazao je kako ju je tamo bacio jer se bojao da će njegova majka, inače psihički bolesnik, zapaliti ili nožem raskomadati tijelo, piše Avaz. Da je starica umrla prirodnom smrću potvrdio je i nalaz patologa. 'U ovom slučaju, za sada, nema elemenata krivičnog djela, ali ćemo dalje raditi na utvrđivanju motiva zbog kojih je ovakvo nešto učinjeno', rekla je dežurna tužiteljica Mirjana Miodragović-Basrak.

Pročitajte i ovo Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..." U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 13 Ubijena žena Policija o ubojstvu na Srednjacima: "Jedna je osoba pod našim nadzorom"

Bacili je u potok na smetlište

Mileva je živjela s 53-godišnjom kćerkom Dragicom i 28-godišnjim unukom Nenadom Savićem. Preminula je u ponedjeljak, a da nešto nije u redu primijetili su rođaci i susjedi koji su na vijest o smrti došli dati saučešće. Nigdje naime, nije bilo njezinog tijela pa su slučaj prijavili policiji koja je potom tijelo starice pronašla u potoku punom smeća, zamotano u deku i u položaju pokojnika, bez vanjskih tragova nasilja. 'Nama su u početku ispričali potpuno drugačiju priču, da je iz Maribora isti dan kada je umrla, sa suprugom došla njezina druga kćer i tijelo mrtve majke odvezla u Zagreb, gdje će je kremirati. Tek kasnije, njezina kćerka Dragica nam je priznala da su mrtvoj starici izvadili zube, umotali je u deku i bacili je u potok', kazao je jedan od susjeda te dodao da su za staricu pripremili čak i lomaču na kojoj je trebala biti spaljena.

Unuk trošio njezinu mirovinu

Iako je starica primala njemačku mirovinu, prema priči susjeda obitelj je živjela u krajnje nehumanim uvjetima jer je unuk uvijek sve potrošio i prodavao sve što se moglo unovčiti. 'Zbog sukoba s Nenadom duže vrijeme nisam kontaktirala ni s majkom jer je ona njemu davala svu svoju njemačku mirovinu. Šokirana sam jer sam došla da je pokopam, a ne da je mrtvu tražim po livadama oko kuće', kazala je uplakana druga staričina kćerka Stojanka. 'Nenad nije radio i nemilice je trošio Milevinu mirovinu, a imanje je u potpunosti raskućio. Za bagatelu je prodao šumu, traktor, pa čak i kotao za rakiju. U kući koja je nekada slovila za jednu od bogatijih sada više nema ničega. Samo pustoš jer je Nenad sve prodao zbog kocke', potvrdili su i mještani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene