Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deepwater Horizon

Uništeni dokazi najveće naftne katastrofe u Meskičkom zaljevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlo je nešto više od godinu i pol dana od velike naftne katastrofe u Meksičkom zaljevu, a tvrtka vlasnik naftne platforme Deep Horizon, optužena je za uništavanje ključnih dokaza oko nesreće.

Podsjetimo, u travnju prošle godine došlo je do eksplozije naftne platforme Deepwater Horizon u kojoj je poginulo 11 radnika i nakon koje je u meksički zaljev isteklo 780 milijuna litara sirove nafte.

Pročitajte i ovo Ministrica Irena Vujović "Što sam ja dužna znati?" VIDEO Najluđa konferencija nakon ekološke katastrofe: Srpska ministrica koja ništa ne zna i ne želi znati Uzroci onečišćenja u Ližnjanu i Kostreni su isti - 3 JOŠ SE TRAŽI KRIVAC Kilometre obale prekrila crna ljepljiva masa: Poznati rezultati analize uzorka zagađenja u Ližnjanu

Na saslušanju u New Orleansu tadašnji operater naftne platforme British Petroleum optužio je vlasnika platforme Halliburton za uništavanje ključnih dokaza testiranja betonskih betonskih proizvoda koje koriste i na drugim bušotinama. Halliburton je optužbe BP-a odbacio kao neutemeljene i nebitne, prenosi BBC.

Te dvije tvrtke vode pravnu bitku oko plaćanja odštete, o kojoj će se odlučivati na suđenju zakazanom za sam početak iduće godine. BP je jučer u New Orleansu optužio Halliburton za uništavanje dokaza o provedenom testiranju njihovog betona, kao i uništavanje samih uzoraka betona korištenog u testiranju.

Halliburton je uzvratio tvrdnjom kako je BP od njih zatražio promjenu u betonu u posljednji trenutak te su optužili BP za prijevaru i klevetu tijekom istrage.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene