Obavijesti Video Pretražite Navigacija

UNICEF-ova fotografija godine: Brak djevojčice i 40-godišnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ova fotografija teško odgovara slici sretnog para, no zato precizno ilustrira sudbinu milijuna djevojčica koje se prisaljava na brak sa zrelim muškarcem. Djevojčica na slici ima 11 godina, a njezin suprug 40.

Na fotografiji se nalaze 40-godišnji Mohammed sa svojom 11-godišnjom suprugom Ghulam, a u Afganistanu ju je snimila američka fotoreporterka Stephanie Sinclair. Fotografija je od strane UNICEF-a proglašena fotografijom godine.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Procjenjuje se da godišnje oko 60 milijuna maloljetnih djevojaka diljem svijeta završi u braku sa zrelim muškarcem.  

Na drugo mjesto UNICEF je plasirao fotografiju dječaka koji tegli cigle u Bangladešu, ilustrirajući tako sudbinu milijuna djece koje se prisiljava na težak rad ili čak ropstvo.  

Na trećem mjestu je fotografija koja prikazuje 9-godišnju Filipinku kako proslavlja rođendan skačući po derutnoj sofi na smetlištu glavnog grada Manile. Njoj i njezinoj obitelji to smetlište je već tri godine dom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene