Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Unatoč padu popularnosti slovenske Vlade, premijer Borut Pahor ne misli da ima potrebe za kadrovskim promjenam.


'Vlada je homogena i ne vidim potrebe da u njoj dođe do promjena. Strukturne reforme koje provodimo, morati će biti još dublje nego što smo isprva mislili i to izaziva uznemirenost u javnosti', istaknuo je Pahor nakon rezultata nedavne ankete koja je pokazala da 77 posto Slovenaca vladu smatra neuspješnom jer je skeptično prema politici reformi, osobito promjenama mirovinskog sustava, protiv čega su i vodeći sindikati u državi, te stranka umirovljenika DESUS, inače članica Pahorove koalicije.

Vezani članci Andrej Plenković Premijer Plenković otkrio: ''Sljedećih dana ćemo osigurati dodatne doze Pfizerova cjepiva''. Vlada raspisala lokalne izbore Vili Beroš Gotov sastanak Vlade s veledrogerijama: ''Dogovorili smo otplatni plan do kraja godine''. Ministar financija objasnio detalje

>> Pahor bez potpore zbog 'nesposobnosti' i 'egocentričnosti'

>> Pahor odbija kritike i ističe ne želi ovisiti o 'radikalima'

'Bila bi sramota da zbog anketa javnog mišljenja mijenjamo našu politiku reformi, Ova vlada neće mijenjati svoj program do kraja svog mandata', istaknuo je Pahor dodajući da kao političar želi ispuniti svoja predizborna obećanja o promjenama, a ne ostati zabilježen kao plitki populist. 'Ova vlada i ova koalicija nisu idealne, ali rješavaju probleme, a ja želim ljudima govoriti istinu', zaključio je Pahor. (Hina)