Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojka, koju je bivši dečko unakazio sumpornom kiselinom, učinit će isto i njemu. Sud je dozvolio kaznu po principu 'Oko za oko'. Tako će ga danas posuti kiselinom.


Iranka Ameneh Bahrami (32) će danas točno u podne nakapati svom bivšem dečku sumpornu kiselinu u oči. Dopustio joj je to sud u Teheranu koji je donio presudu na principu zakona iz Starog zavjeta 'Oko za oko, zub za zub', prenosi Daily Mail.

Vezani članci Objava presude Anti Paviću Nepravomoćna presuda: Četvorica optuženih iz afere Pročistač proglašeni krivima Ivan Čorkalo Reporter Ivan Čorkalo prisjetio se potresnih detalja slučaja iz Nove Gradiške: "Jednu rečenicu neću nikada zaboraviti"

Majid Emovahedi (27) je 2004. zalio Ameneh kiselinom jer se odbila udati za njega. Oslijepila je i zadobila teške opekline lica, a ni nakon 17 operacija vid joj nisu uspjeli vratiti.

Sudac je odredio nasilniku zatvorsku kaznu i odštetu do 20.000 eura koju mora isplatiti nesretnoj djevojci. No, Ameneh je odbila novac i žalila se sudu. Tražila je osvetu na isti način objasnivši da će takva kazna imati 'zastrašujući efekt na sve buduće potencijalne nasilnike'. Sudac je na kraju prihvatio prijedlog.

Majida će drogirati u jednoj teheranskoj bolnici, a Ameneh će mu u svako oko nakapati 20 kapi kiseline. 'Ismijavao me pred sudom, a sad moli za milost. Želi da mu ostavim bar jedno oko, no prekasno je', rekla je Ameneh.

Mnogi su njezinu osvetu ocijenili barbarskom, no Iranka je takvima javno poručila: 'Za koliko biste se novaca mijenjali sa mnom? Za koliko biste novaca prodali svoje oči?'. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju