Obavijesti Video Pretražite Navigacija

UN zabrinut za Iračanke koje su natjerane na prostituciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnica Ujedinjenih naroda istaknula je sve veći problem izbjeglih Iračanki koje su natjerane na prostituciju i pozvala je međunarodnu zajednicu da pomogne zemljama kao što su Libanon i Sirija u preuzimanju skrbi za iračke izbjeglice.

Erika Feller, direktorica Visokog povjerenstva za izbjeglice (HCR) koja je nedavno posjetila Siriju, istaknula je da opet dolazi do pojave koja se stidljivo naziva "brak za jedan vikend". 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse" Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

Kako navodi čelnica, obitelji daju svoje kćeri koje se vjenčavaju "na tradicionalnoj svečanosti" tijekom vikenda, muškarcima koji mogu platiti, a "razvode se u nedjelju prema tradicionalnom obredu".

"Dakle, formalno to nije prostitucija, ali je zapravo seks radi
preživljavanja", kazala je novinarima istaknuvši da te žene, napose žene koje same skrbe za svoju obitelj, nemaju drugog izbora kako bi prehranile svoju djecu.

Erika Feller je upozorila da u Siriji živi 1,4 milijuna iračkih
izbjeglica koji su "veoma osjetljiva populacija".

Prema UNHCR-u, 4,2 milijuna Iračana je pobjeglo iz zemlje nakon američke invazije na tu zemlju u ožujku 2003. UN-ova agencija procjenjuje da je 750.000 Iračana pobjeglo u Jordan. Drugi su otišli u Egipat, Iran i Libanon.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene