Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Od 2013. do 2018. godine

UN: Porast broja ubijenih članova misija UN-a

UN, arhiva (Foto: AFP)
UN, arhiva (Foto: AFP) Foto: Afp
U periodu od 2013. do 2018. godine povećan je broj ubijenih pripadnika međunarodnih snaga za održavanje mira, pri čemu je u 15 misija Ujedinjenih naroda smrtno stradalo 135 vojnika, policajaca i civila, stoji u izviješću UN-a.

Broj stradalih pripadnika međunarodnih snaga je "viši nego tijekom bilo kog drugog petogodišnjeg razdoblja u povijesti UN-a", također stoji u izviješću. Za porast broja mirovnjaka ubijenih u konfliktima značajno pridonosi nedostatak i manjkavost linija zapovijedanja od sjedišta UN-a do udaljenih lokacija.

Pročitajte i ovo Majka kupa dijete u kampu u Pojasu Gaze Užasi u Gaz Carski rezovi se rade bez anestezije, majke od šoka ne mogu dojiti: "U utrobi je mjesec dana nosila mrtvu bebu" Izraelski pravni zastupnici - Tal Becker (L), Malcolm Shaw (C) i Gilad Noam (D) Teške optužbe Izrael pred sudom: ''Naše pravo ne može nam biti oduzeto. Vašu dvoličnost zapamtit će nebesa''

UN poziva na veću inicijativu, odlučnost, akciju i upotrebu sile kada to zatreba te ističu da "nitko ne napada snažnog protivnika".

Izvještaj, koji je objavljen u ponedeljak, odobrio je generalni sekretar UN Antonio Gutierres, njegovu izradu financirala je Kina, dok su istraživanje proveli umirovljeni brazilski general Carlos Alberto dos Santo Cruz, bivši zapovjednik misija UN-a na Haitiju i u Kongu, te američki general William Phillips. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene