Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvršni direktor Ureda Ujedinjenih naroda za drogu i kriminal Jurij Fedotov izjavio je u Podgorici da kroz zemlje jugoistočne Europe i Balkana prođe oko 80 posto kokaina proizvedenog u Afganistanu, koji završi u zapadnoj Europi.


'Kroz regiju prolazi i heroin iz južne Amerike. Objedinjavanjem snaga jedino se može suprotstaviti narkomafiji', kazao je Fedotov nakon sastanka s crnogorskim ministrom unutarnjih poslova Ivanom Brajovićem.

Fedotov je, kako stoji u priopćenju, podsjetio da je UNODC u svibnju počeo novi program na Balkanu te da je jedna od glavnih zadaća tog programa da se prekinu putovi narkotika iz Afganistana.

On je također podsjetio da UN imaju Konvenciju o borbi protiv organiziranog kriminala navodeći da će ispunjavanje njezinih odredbi pomoći Crnoj Gori i zemljama regije na putu ka EU.

>> 'Narkomafija prijeti smrću srbijanskim dužnosnicima'

Crnogorski ministar unutarnjih poslova Ivan Brajović je ocijenio da se najbolji rezultati u borbi protiv trgovine ljudima i narkoticima mogu postići suradnjom svih država u regiji te da je Crna Gora tome posvećena. 'Crna Gora je tranzitno područje u transportu narkotika, važno je da se ulože napori kako bi se ta pojava smanjila što bi pridonijelo konačnom iskorjenjivanju tog zla', rekao je Brajović.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Droga zaplijenjena u Zračnoj luci Gospodine, kakvi su vam ovo bomboni? U Zračnoj luci Zagreb uhitili Brazilca u švercu Zračna luka Franjo Tuđman 7 (Foto: Borna Filić/Pixsell) Brazilka (22) pokušala prokrijumčariti kilu kokaina u Hrvatsku, ulovili je na zagrebačkom aerodromu