Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

James Hodgkinson (66) umro je od ozlijeda zadobivenih u pucnjavi s policijom, objavio je američki predsjednik Donald Trump nakon incidenta u kojem je Hodgkinson iz još nepoznatih motiva pucao na republikanske kongresnike na treningu bejzbola kod Washingtona.


James Hodgkinson iz grada Belleville u saveznoj državi Illinois ranio je strojnicom petoro ljudi, uključujući šefa republikanskoga kluba u Zastupničkom domu Kongresa Stevea Scalisea.

Vezani članci Prvo sučeljavanje Donalda Trumpa i Joe Bidena - 3 Trump tužio Twitter, Facebook i Google, smatra da je žrtva cenzure: "Ovo je prekrasan razvoj za slobodu govora" Ivana Trump - 2 Slavna bogatašica opet ljubi 23 godine mlađeg Talijana koji ju je gadno izvrijeđao nakon brzog kraha braka

"Napadač je podlegao ozljedama", rekao je Donald Trump u izjavi u Bijeloj kući.

"U ovim trenucima prisjećamo se svih onih koji služe u glavnom gradu i koji iznad svega vole svoju zemlju", napisao je Trump u priopćenju Bijele kuće. Američka glasila pišu da je Hodgkinson bio ljevičarski ekstremist, javlja AFP.

On je na Facebooku objavio da je pristaša Bernieja Sandersa, bivšeg kandidata na demokratskim predizborima i čelnika američke ljevice. Bernie Sanders objavio je izjavu koja se odnosila na to da je napadač bio njegov pristaša i da je volontirao u njegovoj kampanji:

 "Upravo sam obaviješten da je navodni strijelac netko tko je očito volontirao na mojoj predsjedničkoj kampanji. Uznemiren sam ovim gnjusnim činom. Dopustite mi da budem što jasniji koliko mogu biti. Nasilje bilo koje vrste je neprihvatljivo u našem društvu i ja osobno osuđujem ovu akciju u najjačem mogućem smislu."

"Trump je izdajnik. Trump je uništio našu demokraciju. Vrijeme je da uništimo Trumpa i njegovu družinu", napisao je u ožujku osumnjičeni napadač na istom Facebookovu profilu.

U pucnjavi je ranjen republikanac Steve Scalise i još 5 ljudi. Scalise je kritičnom stanju, jedina dobra vijest je da ta da mu se stanje ne pogoršava, prenosi The Guardian.