Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umrla zbog isključene struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Folole Muliaga (44) s Novog Zelanda umrla je u svom domu nakon što je tvrtka koja isporučuje električnu energiju, zbog duga od 122 američka dolara, njezinoj obitelji isključila struju. Naime, Folole je bila priključena na aparat s kisikom koji joj je bio nužan za život.

Policija je pokrenula istragu o slučaju smrti Folole Muliaga sa sjevera Aucklanda.

Pročitajte i ovo Ilustracija bez signala VIDEO Ovo se rijetko viđa: Sjednica Vlade kasnila zbog nesvakidašnje situacije, Plenković se ispričao Slika nije dostupna Podli čin Gurnuli ga na tračnice, preživio udar od 675 volti

Državna tvrtka Mercury Energy isključila je obitelji Muliaga struju na dva sata. Za to vrijeme žena je preminula ostavši bez kisika. 

Direktor Mercury Energyja, James Moulder, izjavio je da je tvrtka shrvana tragedijom, te kako i sami istražuju kako je došlo do tog nemilog događaja. 

Glasnogovornik iste kompanije tvrdi kako su zbog duga već prija dva mjeseca kontaktirali obitelj. 

Obitelj Muliaga ne poriče svoj dug, do kojeg je došlo jer je suprug dulje vrijeme bez posla. No nisu dobili nikakvu opomenu niti najavu isključenja.

Brenden Sheehan, odvjetnik obitelji tvrdi kako su djelatinku koji je došao isključiti struju i sin i otac od nesretne žene objasnili kako je ona priključena na aparate koji su joj nužni za život i pozvali ga u kuću da se sam uvjeri. 

No kako tvrdi djelatnik je sinu rekao kako nije njegov posao da provjerava, već da isključi struju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene