Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umrla od gladi zbog vjenčanice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Emma Favel, 32-godišnja Britanka koja je očajnički željela stati u vjenčanicu nekoliko brojeva manju od njezine veličine, umrla je zbog komplikacija koje su uslijedile nakon podvezivanja želuca.

Emma je jednoj belgijskoj klinici platila 7.000 funti za operaciju koja joj je omogućila rapidno mršavljenje (ista operacija u Britaniji stoji 14.000 funti).

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravična tragedija Policajci pronašli mrtvu 2-godišnjakinju u autu: Zaključana provela više od sedam sati, nije joj bilo spasa Slika nije dostupna MORALNA I INTELEKTUALNA VERTIKALA Umrla ugledna znanstvenica i humanistica dr. Olga Carević

Operacija podvezivanja želuca joj je pomogla da skine kilograme koje je htjela i sa željenom se kilažom uda u ožujku.

Smršavjela je sa 146 na 95 kilograma. Na žalost, odmah nakon vjenčanja, Emma Favel počela se osjećati slabo i mjesec dana nakon vječanja umrla je zbog pothranjenosti.

Nakon opercije, Emma je posjetila nekoliko liječnika i napravila nekoliko pretraga jer je osjećala zdravstvene tegobe, ali nitko od njih nije primijetio da je uzrok tome unos osjetno manje količine hrane od onoga što je potrebno.

Emma je svakim danom bila sve slabija, a nitko nije otkrio uzrok tome. Primljena je u bolnicu Queen u Burtonu 12. travnja, gdje su pokušali ustanoviti što je uzrok njezinoj slabosti, ali nisu ni pomislili na proširivanje želuca.

Emma je zbog izgladnjelosti preminula 30 travnja. Nakon njene smrti provedena je istraga i cijeli je slučaj završio na sudu.

Istraga je pokazala da je operacija podvezivanja bila pogrešan izbor za Emmu jer se zbog nje nije mogla dovoljno dobro hraniti.

Patolog Manuel Sotres rekao je da nije bilo dovoljno mjesta za hranu koja bi Emmi omogućila preživljavanje.

Naime, tijekom 'smanjivanja' želuca, kirurzi obično zatvore jedan dio pacijentove utrobe ostavljajući manji dio u kojem se mogu miješati hrana i 'sokovi'.

Tako pacijent misli da se najeo i prilikom konzumiranja manjeg obroka.

No, kirurg Jacques Himpens, koji je operirao Emmu, ostavio je dvostruko manji dio otvora od onoga koji se preporučuje.

Istražni sudac Andrew Haigh ustanovio je da se radi o slučajnoj smrti, ali je rekao da je djelomično kriva i operacija.

Rekao je da je Emma umrla zbog otkazivanja organa i pothranjenosti.

'Emma je bila pretila i pokušavala je smršavjeti uz pomoć mnogih i različitih dijeta, ali nije uspjela. Znala je pasti u depresiju zbog svoje debljine. Željela je izgledati mršavo na vjenčanju i zato je otišla na tu operaciju', rekla je njezina majka nakon suđenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene