Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojna obitelj

Umrla Misao - nakon što je proslavila 117 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misao Okawa, Japanka u dobi od 117 godina, preminula je od starosti u srijedu 1. travnja. Vjeruje se da je bila najstarija osoba na svijetu.

Samo prije nekoliko tjedana Misao Okawa proslavila je svoj 117. rođendan, točnije 5. ožujka. Preminula je u staračkom domu u Osaki, izvijestili su japanski mediji, a prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Okawa je bila službeno priznata kao najstarija osoba na svijetu od strane Guinnessove knjige rekorda prije dvije godine i nakon smrti Jiroemon Kimure, isto iz japana, koja je umrla u lipnju 2013. godine u dobi od 116 godina i 54 dana.

VIDEO Najstariji živući čovjek ima 123 godine?

Titula najstarije osobe na svijetu tako sad pada na Gertrude Weave iz SAD-a, koja će navršiti 117. godina 4. srpnja 2015. godine.

Okawa je rođena davne 1898. godine, udala se 1919. godine te je iza sebe ostavila troje djece, četvero unučadi i šestero praunučadi.

Fascinantan je podatak i da Okawa u životu nije imala niti jednu težu bolest.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene