Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pazite s kim se rukujete

Umjesto tumora, u mozgu joj pronašli crva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mozgu Rosemary Alvarez neurokirurzi su tijekom operacije umjesto tumora pronašli crva. Stanovnica američke savezne države Arizona još ne zna kako se životinja našla u njezinom mozgu.

Nakon što je Rosmary počela osjećati da joj trne ruka, a vid joj se zamagljivao, otišla je na hitnu. Magnetna rezonanca otkrila je nešto uznemirujuće, piše Australia News.

Pročitajte i ovo Crv u mozgu Prvi slučaj u povijesti U mozgu pacijentice pronašli živog crva: "Svi su ostali u šoku kada se počeo migoljiti" Ilustracija Veliki uspjeh liječnika UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Ivanki odstranili tumor težak 20 kilograma: ''Mislila sam da imam višak kilograma''

‘Kada smo vidjeli MRI shvatili smo da nešto nije u redu. Nešto je bilo duboko u njezinom mozgu’, rekao je neurokirug Peter Nakaii, te dodao kako su Rosmery odmah operirali.

Na video snimci operacije, dr. Nakaii čuje se kako se cereka nakon što je otkrio da se radi o crvu.

‘Vjerujem kako je to veoma neobična reakcija za ljude u operacijskoj sali, ali bio sam tako zadovoljan jer sam znao da nije ništa grozno’, rekao je liječnik.

Nakon što su liječnici odstranili crva iz Rosemaryjinog mozga, ona neće imati više problema.

Nitko ne zna točno kako se crv našao na mozgu. Jedna od mogućnosti je da je Rosmary jela nedovoljno pečenu svinjetinu ili zbog toga nakon što je došla u kontakt s nekim tko ne pere ruke nakon korištenja toaleta.

‘Potrebna je samo jedna osoba koja širi crve da bi se zarazilo mnogo ljudi’, rekao je dr. Nakaii.

Alvarez koja je sada zdrava i nastavlja normalno živjeti kaže kako se nada da će ljudi naučiti lekciju iz njezine priče.

‘Perite ruke, perite ruke’, rekla je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene