Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gnjevnu gomilu koja se našla ispred štokholmskog ureda za zapošljavanje istjeravala je policija. Zbog nečije pogreške na razgovor za posao umjesto 61 pozvano je 61 tisuća ljudi.


'Nešto se poremetilo u popisima i nastala je neugodna situacija u gradskom uredu', rekao je Clas Olasson, direktor štokholmskog ured za zapošljavanje.

Vezani članci Zaposlenici (Foto: Getty Images) Prvo veliko istraživanje o employer brandingu u Hrvatskoj: Saznali smo kako top kompanije brinu o svojim zaposlenicima Vrtić u Vukovaru (Foto: Dnevnik.hr) Napokon dobre vijesti: Ovaj je grad donedavno gubio stanovništvo, ali ove je godine broj prvašića rapidno porastao

E-mail koji je trebao otići na adrese otprilike tisuću osoba dobilo je znatno više njih, 61 tisuća, odnosno svi registrirani tražitelji posla u Stockholmu, kaže policija.

Oglas očajnika: 'Nudim glasove bilo kojoj stranci u zamjenu za posao'

Stotine ljudi došle su na razgovor za posao i gurale se u uličici u kojoj je ured za zapošljavanje i prelijevale u susjednu ulicu, glavnu prometnicu središta grada.

Kad je uzbuđenje postalo preveliko, osoblje ureda aktiviralo je alarm i pozvalo policiju. 'Kad smo stigli, bila je velika gužva i bilo je uzrujanih ljudi', rekao je policijski inspektor Ulg Lindgren. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook