Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantno

Ulje iz kanalizacije koriste za prženje hrane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se ikada nađete u Kini i pomislite pojesti nešto s uličnih štandova, pogledajte video nakon kojeg ćete odustati i od same pomisli na to.

Šokantan video koji razotkriva upotrebu tzv. kanalizacijskog ulja u pripremi hrane, šokirao je mnoge koji su ga pogledali, piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Poskupljenje hrane - 1 Jeste li primjetili? Cijene hrane su skočile, posebno jedne namirnice koju svakodnevno koristimo. Razlog? Problem na drugom kraju svijeta

Smjesa koju koriste prodavači hrane na uličnim štandovima uglavnom je već korišteno ulje ili mast koju klaonice bacaju u kanalizaciju.

Tvrtke koje prodaju takvo ulje imaju osobe zadužene za prikupljanje tih masnih ostataka iz kanalizacije, a zatim se ponovnim obrađuje i plasira na tržište. Ulje dolazi do uličnih trgovaca kao 'reciklirano' ulje za prženje.

>>REKORDNO zagađenje zraka na sjeveru Kine

Istraživanja su pokazala kako čak jedna desetina ulja u Kini dolazi iz kanalizacije, a ovaj otrovan i kancerogen proizvod koriste čak i u farmaceutskoj industriji.

Kineske vlasti već godinama se bore protiv ove bizarne 'reciklaže', a oni koji proizvode, prodaju ili koriste ovo ulje mogu biti kažnjeni i doživotnom kaznom zatvora.

Pogledajte video:

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene