Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako se ikada nađete u Kini i pomislite pojesti nešto s uličnih štandova, pogledajte video nakon kojeg ćete odustati i od same pomisli na to.


Šokantan video koji razotkriva upotrebu tzv. kanalizacijskog ulja u pripremi hrane, šokirao je mnoge koji su ga pogledali, piše Business Insider.

Vezani članci Kuharske kalvarije - 10 Njihovo ''kuhanje'' je čista kalvarija, na društvenim mrežama pohvalili se remek-djelima Objavili slike obroka ''Ocijenite mi hranu'': Na Facebooku se pohvalili slikama obroka, ali očekivali su bolje ocjene

Smjesa koju koriste prodavači hrane na uličnim štandovima uglavnom je već korišteno ulje ili mast koju klaonice bacaju u kanalizaciju.

Tvrtke koje prodaju takvo ulje imaju osobe zadužene za prikupljanje tih masnih ostataka iz kanalizacije, a zatim se ponovnim obrađuje i plasira na tržište. Ulje dolazi do uličnih trgovaca kao 'reciklirano' ulje za prženje.

>>REKORDNO zagađenje zraka na sjeveru Kine

Istraživanja su pokazala kako čak jedna desetina ulja u Kini dolazi iz kanalizacije, a ovaj otrovan i kancerogen proizvod koriste čak i u farmaceutskoj industriji.

Kineske vlasti već godinama se bore protiv ove bizarne 'reciklaže', a oni koji proizvode, prodaju ili koriste ovo ulje mogu biti kažnjeni i doživotnom kaznom zatvora.

Pogledajte video:

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook