Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi u Kijevu

Ukrajina: Broj žrtava popeo se na šest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednik koji je zadobio ozljede u sukobu s policijom u Kijevu, preminuo je u subotu u bolnici.

Prema podacima opozicije, broj žrtava tijekom masovnih prosvjeda tim je porastao na šest, dok su vlasti do sada navodile podatak o dvoje mrtvih.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Slika nije dostupna Kažu da su potrebni zemlji Branitelji Kijeva 'okrenuli pogled' na istok zemlje: 'Ljudima koji žive tamo to se neće svidjeti'

Stotinjak protuvladinih prosvjednika pokušalo je u subotu zauzeti zgradu ministarstva energetike u središtu Kijeva, objavio je resorni ministar Eduart Stavicki.

"Dogodio se pokušaj zauzimanja zgrade. Stiglo je oko 100 naoružanih ljudi. Otišao sam k njima i rekao da, ako mirno ne napuste zgradu, cijeli energetski sustav Ukrajine će se urušiti", rekao je Stavicki u telefonskom razgovoru za Reuters.

Kijev: Specijalci gumenim mecima pucaju po prosvjednicima

Dodao je da su prosvjednici napustili ministarstvo, ali čuvaju vanjski ulaz u zgradu. "Radi se o prijetnji ukrajinskom energetskom sustavu", istaknuo je.

Stotine aktivista ranije su zauzele gradsku vijećnicu i ministarstvo poljoprivrede u blizini ministarstva energetike, u sve nasilnijim prosvjedima protiv predsjednika Viktora Janukoviča. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene