Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak sukoba

Ukrajinski parlament raspravlja o novim ustupcima proeuropskoj oporbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski parlament trebao bi u srijedu raspravljati o mogućim novim ustupcima vlasti proeuropljanima, među kojima o amnestiji zatvorenih prosvjednika, radi ublažavanja krize koja potresa zemlju od kraja studenoga.

Šefica europske diplomacije Catherine Ashton, u posjetu Kijevu, trebala bi razgovarati o političkom izlazu iz krize s predsjednikom Viktorom Janukovičem i čelnicima oporbe iako je ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao Europljane da se ne upliću.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Ukrajinska vlast već je napravila ustupak u utorak ostavkom vlade i poništavanjem represivnih zakona.

Incijative su to zbog kojih je američki potpredsjednik Joe Biden pozdravio učinjen "napredak" u Ukrajini, u telefonskom pozivu predsjedniku Janukoviču od kojega je zatražio da djeluje u korist "jedinstva".

Ukrajina ukinula antiprosvjedni zakon, predsjednik prihvatio premijerovu ostavku

"U Ukrajini štitimo načelo da se narod ima pravo izraziti slobodno i mirno i mora imati mogućnost da izrazi svoje mišljenje o budućnosti zemlje", ocijenio je predsjednik Barack Obama u utorak navečer u govoru o stanju nacije.

Kanada je objavila da je ukrajinskim čelnicima umiješanima u nasilno gušenje prosvjeda odsad zabranjen ulaz na njezin teritorij, ne navodeći njihov identitet niti broj.

Kao nešto što se čini novim ustupkom političkim protivnicima, šef ukrajinske države prihvatio je odlazak premijera Mikole Azarova te posljedično svih ministara.

Sadašnja vlada koju će privremeno voditi prvi pomoćnik premijera Sergej Arbuzov nastavlja obavljati tekuće poslove u očekivanju formiranja nove vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene