Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijen zakon

UKRAJINSKI PARLAMENT ODLUČIO: Timošenko ne može na liječenje u inozemstvo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski parlament odbio je zakon koji bi omogućio bivšoj premijerki Juliji Timošenko liječenje u inozemstvu.

Ukrajinski zastupnici nisu podržali zakon kojim bi se omogućilo puštanje na slobodu i  liječenje u inozemstvu zatvorene bivše premijerke Julije Timošenko, piše BBC.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Zakon nije prošao glasovanje u parlamentu jer ga nije podržala stranka predsjednika Viktora Janukoviča. Oporbeni zastupnici nakon glasovanja vikali su im 'sramota'.

Ukrajina je time ugrozila potpisivanje Sporazuma o pridruživanju i slobodnoj trgovini s Europskom unijom. Trebala ga je potpisati na summitu EU-a u Vilniusu sljedećeg tjedna.

>>Ukrajina: Izaslanici EU-a traže pomilovanje Timošenko

Prihvaćanje zakona i puštanje Timošenko na liječenje u Njemačku bio je glavni uvjet EU za potpisivanje povijesnog sporazuma s Ukrajinom. Na to se obvezala Ukrajina prije mjesec dana, što je potvrdila i njezina kćer, Jevgenija Timošenko.

I sama Julija Timošenko pristala je na takav sporazum, te djelomičan oprost predsjednika Viktora Janukoviča, koji bi joj omogućio oslobađanje od osluženja ostatka zatvorske kazne nakon liječenja, ali ne i vraćanje na ukrajinsku političku scenu.

Bivša premijerka tada je rekla da je spremna otići na liječenje u Njemačku za 'dobro Ukrajine' te je poručila da ondje neće tražiti politički azil već će se vratiti u Ukrajinu i na svoj način boriti protiv tamošnje 'diktature'.

Timošenko je trenutno u bolnici u sjevernoj Ukrajini pod paskom zatvorskih stražara, a pomoć joj već sada pružaju njemački liječnici. Ukrajinska političarka ima ozbiljno oštećenje kralježnice, u stalnim je bolovima i ne može hodati bez tuđe pomoći.

Dva europska izaslanika su godinu i pol 'hodočastili' između Bruxellesa i Kijeva kako bi ishodovali njezino puštanje i liječenje u berlinskoj klinici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene