Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukraden poslovnjacima

Ministra pravosuđa voze u autu ukradenom u Njemačkoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozilo marke Mercedes, ukradeno u Njemačkoj, postalo je službeno vozilo ukrajinskom ministru pravosuđa, piše Der Spiegel

Vozilo iz 2009. godine, koje dostiže cijenu od 75 tisuća eura, Mercedes, ukraden je prošle godine dvojici poslovnih ljudi iz Baden-Württemberga, a sada ga koristi ukrajinski ministar pravosuđa, Oleksandr Lavrynovych, javlja Der Spiegel.

Pročitajte i ovo Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Muškarci su prijavili nestanak automobila, ali policija je istragom došla do zaključka kako je dvojac upleten u krijumčarenje vozila u Istočnu Europu te im je zbog toga i dodijeljena kazna od pet i devet godina zatvora. Otkriveno je i da muškarci nisu bili pravi vlasnici automobila, već da je to tvrtka koja im je ustupila vozilo na korištenje putem leasinga. Iako ukrajinske vlasti to znaju, nisu ga vratile Njemačkoj, već su trajno zaplijenile vozilo, što je dozvoljeno po ukrajinskom zakonu.

Naime, na sudu je odlučeno kako se vozilo ne treba vratiti Njemačkoj, bez obzira na Interpolovo upozorenje te su ga dali na korištenje ministru pravosuđa u Ukrajini, Lavrynovychu. Neki ukrajinski dužnosnici optužuju vlast da je upletena u krijumčarenje automobila te da na ovaj način dođu u njihov posjed nakon čega ih preprodaju. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene