Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maskirani i naoružani

Ukrajinom haraju američki plaćenici?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maskirani i naoružani muškarci koje se već tjednima viđa na ulicama Ukrajine možda su američki plaćenici.

Pojavile su se spekulacije oko dolaska američkih plaćenika u Ukrajinu. Na YouTubeu se pojavilo nekoliko video naoružanih vojnika, bez ikakvih oznaka, kako patroliraju Donjeckom, gradom koji i danas vrvi proruskim prosvjednicima. U jednom se videu čuju i povici 'Blackwater! Blackwater!, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin "Oni vode hibridni rat" Putin otkrio da jača nuklearne snage: "Na najvišem smo stupnju pripravnosti..." Ilustracija RAT U UKRAJINI Putin oštro zaprijetio Zapadu, Ukrajinci: "Rusi pripremaju tajnu mobilizaciju"

Službene objave jednog ruskog diplomata o dolasku 300 plaćenika u Ukrajinu u kombinaciji s objavom ovog videa na YouTubeu pokrenule su rasprave o američkim plaćenicima. Blackwater postrojbe danas su poznate pod imenom Academi, a radi se članovima privatne tvrtke koji sudjeluju u borbenim misijama. Putem privatnih ugovora tako su 'odradili' i poslove u Iraku i Afganistanu, a sad, moguće, i u Ukrajini.

Četnici na Krimu: Ovdje smo u mirovnoj misiji, prenosimo iskustvo s Kosova

Stručnjaci kažu kako je teško sa sigurnošću reći jesu li maskirani vojnici doista američki plaćenici, no ne negiraju da ta mogućnost postoji.

Ukoliko se doista radi o plaćenicima, postavlja se pitanje - s kojom su ciljem stigli u Ukrajinu? Postoji mogućnost da se radi o ruskoj propagandi, naime, aktivnost plaćenika na ulicama dala bi Putinu povod za oružanu akciju za koju je već ranije dobio odobrenje od parlamenta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene