Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori u tijeku

DRAMA U UKRAJINI: Separatisti oteli autobus s promatračima OESS-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani separatisti u istočnom ukrajinskom gradu Slavjansku oteli su u petak autobus s međunarodnim promatračima Organizacije za europsku sigurnost i suradnju.

Otmičari trenutačno drže skupinu od sedam predstavnika OESS-a i pet pripadnika ukrajinskih oružanih snaga u zgradi Agencije za državnu sigurnost (SBU) u Slavjansku, koji je pod okupacijom proruskih separatista.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

"U tijeku su pregovori o njihovom oslobađanju", navodi se u priopćenju ministarstva.

Glavni separatistički čelnik u Slavjansku je izjavio da je u skupini otetih međunarodnih promatrača vojni "špijun" vlade u Kijevu.

"Rečeno mi je da je među njima zaposlenik tajne vojne službe iz Kijeva", rekao je Vjačeslav Ponomarjov, de facto gradonačelnik Slavjanska kojeg kontroliraju proruski separatisti koji se suprotstavljaju središnjoj vlasti.

"Ljudi koji dolaze ovdje kao europski promatrači i dovode sa sobom pravog špijuna - to je neprikladno", rekao je Ponomarjov novinarima.

'Rusija želi treći svjetski rat': Srušen helikopter, eksplozije odjekuju aerodromom

Nedugo prije toga njemačko ministarstvo obrane je priopćilo da nije uspjelo stupiti u kontakt sa skupinom međunarodnih vojnih promatrača OESS-a koju predvode Nijemci, a koja je u misiji u Slavjansku.

U toj su skupini su tri njemačka vojnika, njemački prevoditelj i vojni promatrači iz Češke, Poljske, Švedske i Danske, rekao je glasnogovornik ministarstva.

"U ovome trenutku ne možemo s njima stupiti u kontakt. Zasad ne znamo iz kojeg razloga", kazao je dodavši da je možda u pitanju loša telefonska veza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene