Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozivanje na jedinstvo

'Najveći Putinov uspjeh bit će podjela Europljana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveća prijetnja Europi trenutno je ruski predsjednik.

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk pozvao je u četvrtak Europsku uniju da ostane ujedinjena oko sankcija protiv Rusije, ocjenjujući da bi "najveći uspjeh" predsjednika Vladimira Putina bio podijeliti Europljane.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bez Ukrajine Vode se tajni pregovori o primirju na europskom tlu? Ovo je bio Putinov uvjet, odbijen je Vladimir Putin "Oni vode hibridni rat" Putin otkrio da jača nuklearne snage: "Na najvišem smo stupnju pripravnosti..."

"Ako Putin slomi jedinstvo među zemljama članicama, među čelnicima EU, to će biti najveći uspjeh za predsjednika Putina i strahota za slobodan svijet", kazao je Jacenjuk nakon razgovora s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom u Bruxellesu.

Primljen je nekoliko sati prije summita šefova država i vlada koji moraju raspravljati o strategiji koju treba usvojiti spram Rusije, optužene da podržava oružjem i postrojbama proruske separatiste na istoku Ukrajine, što Moskva opovrgava.

Rusija bi Ukrajini mogla dati jeftiniji plin

Dvadeset osmorica će razmotriti pitanje produljenja sankcija uvedenih u srpnju 2014., nakon sudara Boeinga Malaysia Airlinesa, koje teško pogađaju rusko gospodarstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene