Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najveća prijetnja Europi trenutno je ruski predsjednik.


Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk pozvao je u četvrtak Europsku uniju da ostane ujedinjena oko sankcija protiv Rusije, ocjenjujući da bi "najveći uspjeh" predsjednika Vladimira Putina bio podijeliti Europljane.

Vezani članci Glasovanje u Rusiji Pristaše Alekseja Navaljnog se nadaju uspješnom prosvjednom glasanju, a Google i Apple ne odgovaraju na optužbe Slika nije dostupna Putin: Ne gajite iluzije da je moguće postići vojnu nadmoć nad Rusijom

"Ako Putin slomi jedinstvo među zemljama članicama, među čelnicima EU, to će biti najveći uspjeh za predsjednika Putina i strahota za slobodan svijet", kazao je Jacenjuk nakon razgovora s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom u Bruxellesu.

Primljen je nekoliko sati prije summita šefova država i vlada koji moraju raspravljati o strategiji koju treba usvojiti spram Rusije, optužene da podržava oružjem i postrojbama proruske separatiste na istoku Ukrajine, što Moskva opovrgava.

Rusija bi Ukrajini mogla dati jeftiniji plin

Dvadeset osmorica će razmotriti pitanje produljenja sankcija uvedenih u srpnju 2014., nakon sudara Boeinga Malaysia Airlinesa, koje teško pogađaju rusko gospodarstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook