Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak dogovor

Ukrajina potpisala novi plinski ugovor s Rusijom s nižom cijenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina je potpisala novi ugovor s Rusijom o kupnji plina u iduća tri mjeseca po cijeni od 248 dolara za tisuću kubnih metara nakon što je u prvom kvartalu ove godine plaćala 329 dolara za istu količinu u skladu sa "zimskim paketom" koji je istekao u utorak navečer, priopćilo je u četvrtak ukrajinsko ministarstvo energetike.

Unatoč pobuni proruskih separatista na istoku Ukrajine zbog koje su napeti odnosi između Moskve i Kijeva, dvije strane veže desetogodišnji plinski ugovor potpisan 2009. godine za koji vlade u Kijevu otpočetka tvrde da određuje cijenu koja predstavlja veliki teret za ukrajinsko gospodarstvo.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

Osim cijene, posljednjim su ugovorom produženi svi uvjeti "zimskog paketa", navodi ministarstvo.

Čelnici EU-a poduprli stvaranje energetske unije

Ukrajinski plinska tvrtka Naftogaz objavila je u ponedjeljak da je tražila produženje ugovora na godinu dana, ali ruski Gazprom je odgovorio da ga je spreman produžiti na razdoblje od tri mjeseca, do 1. srpnja, preciziravši da je riječ o odluci koju treba donijeti ruska vlada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene